Nieuwsbrief 3D Printing, 13 oktober 2021: 3D-printen van metaal, prothesen en meer – 3DPrint.com

In de 3D Printing News Briefs van vandaag werken ExOne en SSI samen om de volumeproductie te stimuleren met metal binder jet 3D-printen, en RadTech heeft een nieuwe fotopolymeer AM-alliantie aangekondigd. Onderzoekers van Texas A&M publiceerden een paper over hun methode voor het optimaliseren van legeringseigenschappen voor vlekkeloos 3D-printen van metaal. Ten slotte zullen MIT-onderzoekers een nieuw mobiel beeldvormings- en leveringssysteem van 3D-geprinte prothetische ledematen in Sierra Leone testen.

SSI koopt ExOne 3D-printers

Het in Wisconsin gevestigde SSI Sintered Specialties, een internationale leverancier van hoogwaardige metalen onderdelen, heeft twee metal binder jet 3D-printers gekocht van The ExOne Company. SSI zal de InnoventPro® 3L gebruiken voor materiaal- en toepassingsontwikkeling, waarbij de X1 160Pro™ bestemd is voor volumeproductie via een volledig geautomatiseerde cel met continu sinteren en ultramoderne ovenapparatuur.

SSI gesinterde specialiteiten, een partner voor metallurgische oplossingen, helpt de volumeproductie te stimuleren door: aanschaf van een X1 160Pro en een InnoventPro 3L van ExOne. Deze twee metaalbinderjetprinters maken beide gebruik van ExOne’s gepatenteerde Triple Advanced Compaction Technology (ACT) en zullen, zodra ze in de eerste helft van 2022 worden geleverd, in het hoofdkantoor van het bedrijf in Wisconsin worden ondergebracht, samen met nabewerkingstechnologie en de grootste installatie van sinteren bij hoge temperaturen. ovens ter wereld. Door de metaalbinderstraalsystemen van ExOne te combineren met de oven- en sinterexpertise van SSI, zullen de twee bedrijven in staat zijn componenten met meer afmetingen en complexiteit te printen in een verscheidenheid aan metalen voor volumeproductiedoeleinden.

“De toevoeging van metaalbinderstralen aan SSI’s technologieportfolio was de natuurlijke volgende stap om onze klanten de meest geavanceerde technologie op de markt te bieden om complexe geometrieën in volumeproductie te produceren. Onze expertise en jarenlange ervaring op het gebied van metallurgische verwerking bij hoge temperaturen is perfect geschikt voor binder jetting-technologie, en we zijn verheugd om met ExOne samen te werken om onze klanten de toekomst van 3D-metaalprinten te bieden”, aldus Paul Hauck, COO van SSI Sintered Specialties. .

RadTech & NIST kondigen Photopolymer AM Alliance aan

Samen met het National Institute of Standards and Technology (NIST), RadTech, de vzw voor UV+EB fotopolymeerchemie heeft bekend gemaakt een nieuwe Photopolymer Additive Manufacturing Alliance, of PAMA, met als doel NGO’s, de academische wereld, de industrie en de overheid te betrekken bij het bevorderen van materiaal- en systeemwetenschap voor AM. Om dingen op gang te brengen, houdt PAMA een gratis driedelige virtuele workshopreeks op 16, 17 en 18 november, elke dag van 13.00 tot 15.00 uur EST, om een ​​overzicht te geven van de alliantie en om de mogelijkheden van fotopolymeermateriaal binnen AM te benadrukken. Naast een open discussie over fotopolymeer AM, zullen er ook interactieve netwerksessies zijn met gerichte onderwerpen en panels met sprekers van Arkema, Georgia Institute of Technology, Azul3D, NIST en meer.

“De Photopolymer Additive Manufacturing Roadmap is ontwikkeld op basis van de workshop onder leiding van NIST, en RadTech belicht de belangrijkste acties die moeten worden ondernomen opdat Photopolymer Additive Manufacturing een substantiële bijdrage kan leveren aan de wereldwijde productie. De webinars van de Photopolymer Additive Manufacturing Alliance (PAMA) in november zullen een belangrijke stap zijn om de samenwerking en het onderzoek naar de productie van fotopolymeeradditieven te versnellen”, aldus Mike Idacavage, Radical Curing LLC.

Aangedreven door Aniwaa

TAMU-onderzoekers optimaliseren de eigenschappen van metaallegeringen

Een scanning-elektronenmicroscoopbeeld van een enkele laserscandwarsdoorsnede van een nikkel- en zinklegering. Hier verweven donkere, nikkelrijke fasen lichtere fasen met een uniforme microstructuur. Er kan ook een porie worden waargenomen in de structuur van het smeltbad. Afbeelding met dank aan Raiyan Seede, Texas A&M University.

in een nieuwe studie, onderzoekers van de Texas A&M University (TAMU) beschrijven hoe ze verfijnd en geoptimaliseerd het proces voor het vervaardigen van hoogwaardige metalen onderdelen met laserpoederbedfusiedruk. Gelegeerde metaalpoeders die in AM worden gebruikt, bevatten vaak een mengsel van metalen in verschillende concentraties, die allemaal verschillende koeleigenschappen hebben en met verschillende snelheden stollen; dit kan microscopische gebreken veroorzaken die microsegregatie worden genoemd en de integriteit van een afgewerkt onderdeel in gevaar brengen. Dus onderzochten de onderzoekers de stolling van vier legeringen die nikkel en één ander metaal bevatten, waarbij ze hun fysische toestanden bij verschillende temperaturen bestudeerden en in kaart brachten om de specifieke chemische samenstelling van een legering te achterhalen die zou leiden tot de minste hoeveelheid microsegratie tijdens het printen. Vervolgens ontdekten ze de procesparameters die zouden resulteren in porositeitsvrije onderdelen door één spoor van een gelegeerd metaalpoeder te smelten voor verschillende laserinstellingen, deze informatie te combineren met wat ze hadden geleerd van het eerste deel van het experiment, en uiteindelijk de machine trainde leermodellen om patronen te vinden in de enkelspoorgegevens en diagrammen om een ​​vergelijking voor microsegregatie te ontwikkelen die kan worden toegepast op andere legeringen, waardoor het mogelijk wordt om onberispelijke metalen onderdelen met uniforme eigenschappen op microschaal te printen.

“Onze methodologie vergemakkelijkt het succesvolle gebruik van legeringen van verschillende samenstellingen voor additieve fabricage zonder de zorg voor het introduceren van defecten, zelfs op microschaal. Dit werk zal van groot voordeel zijn voor de lucht- en ruimtevaart-, automobiel- en defensie-industrie die voortdurend op zoek zijn naar betere manieren om op maat gemaakte metalen onderdelen te bouwen”, concludeerde Dr. Ibrahim Karaman, Chevron Professor I, hoofd van de afdeling materiaalkunde en engineering van de universiteit, en een van de auteurs van het onderzoek.

MIT: 3D-printen, prothesen leveren in Sierra Leone

Sierra Leone’s Chief Innovation Officer en MIT/Harvard-uitvinder, David Moinina Sengeh, werkt aan zijn onderzoeksproject voor prothesen. Afbeeldingsbron: MIT News.

Tot slot, onderzoekers van het nieuwe K. Lisa Yang Center for Bionics aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT) zal zijn veldtesten van een mobiel beeldvormings- en leveringssysteem van 3D-geprinte prothetische ledematendiensten voor mensen met een handicap op het platteland van Sierra Leone, die ongeveer 27.000 mensen worden geamputeerd of raken gehandicapt tijdens de 11-jarige burgeroorlog in het West-Afrikaanse land. Helaas profiteert minder dan 10% van deze geamputeerden van functionele prothesen. Daarom is dit project genoemd als een van de belangrijkste prioriteiten voor het onderzoekscentrum, dat is opgezet dankzij $ 24 miljoen aan financiering van filantroop Lisa Yang. Het nieuwe centrum voor bionica is van plan om interdisciplinair onderzoek te gebruiken om technologieën te ontwikkelen die handicaps helpen verminderen, en zijn mobiele protheseservice is wat de president van Sierra Leone, Julius Maada Bio, “een innovatieve oplossing voor een wereldwijd probleem” noemt. President Bio werkt eraan om Sierra Leone te veranderen in een technologie- en innovatiehub, en richtte in 2017 een directoraat voor Wetenschap, Technologie en Innovatie (DSTI) op, geleid door de eerste Chief Innovation Officer van het land, David Moinina Sengeh, een uitvinder wiens onderzoek naar het verbeteren van prothetische ledematen zal worden gebruikt door het nieuwe bionicacentrum van MIT.

In een uitspraak, MIT zei: “Via het mobiele leveringssysteem is een belangrijk doel van het centrum het opschalen van de productie en toegang van functionele ledematenprothesen voor Sierra Leoneans die het hard nodig hebben.”

creditSource link

Blazedesk
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart