Autodesk lanceert Netfabb 2022 met focus op verbeterde machine-integratie

De stemlijsten voor de 3D Printing Industry Awards 2021 zijn nu geopend. Wie vind jij dat dit jaar de hoogste eer moet krijgen? Geef nu uw mening.

Software ontwikkelaar Autodesk heeft een nieuwe versie van zijn . gelanceerd Netfabb 3D-print-, ontwerp- en simulatieplatform met een bredere machinecompatibiliteit dan ooit tevoren.

Werken met fabrikanten van 3D-printers EOS, Mimaki en Stratasys, is Autodesk erin geslaagd het niveau van Netfabb-integratie met hun systemen te verbeteren, waardoor het voor gebruikers gemakkelijker wordt om hun printresultaten te optimaliseren. De update bevat ook aanpassingen aan de manier waarop ondersteuning kan worden toegevoegd, die zijn ontworpen om gebruikers een meer verfijnde ervaring te bieden, evenals upgrades voor de toolpathing- en simulatietools.

Een ‘compleet’ AM ontwerppakket

Netfabb, op de markt gebracht door Autodesk als een “complete toolset voor het ontwerp en de implementatie van additive manufacturing”, is in wezen een software die dient om het printvoorbereidingsproces te stroomlijnen. Binnen zijn Premium Netfabb-pakket omvat het bedrijf nu zijn instapniveau Fusie 360 3D-modelleringssoftware, die samen met zijn bredere softwareaanbod de afgelopen acht jaar gestaag is geüpgraded.

In 2018 ontving het programma bijvoorbeeld een generatieve ontwerpupdate waardoor gebruikers sindsdien kunnen experimenteren met steeds creatievere en complexere onderdeelgeometrieën. In het verleden heeft deze add-on niet alleen een sleutelrol gespeeld bij het creëren van een interplanetaire lander op NASA’s Jet Propulsion Laboratory, maar het bleek een solide basis te zijn voor de eigen generatieve ontwerptools van HP en GE Additive.

Netfabb zelf heeft de afgelopen jaren ook geprofiteerd van substantiële upgrades, zoals de toevoeging van cloudgebaseerde PBF-simulatietools, evenals gestroomlijnde bestandsdeling en beheerfunctionaliteit voor meerdere machines. Na de mogelijkheden van de software stapsgewijs te hebben verbeterd via voortdurende updates, is de nieuwste versie nu gericht op bredere compatibiliteit en het aantrekken van zoveel mogelijk potentiële gebruikers.

Netfabb 2022: een bredere kerk

In feite heeft Autodesk de integratie van EOS- en Mimaki-machines met Netfabb kunnen verbeteren met behulp van hun eigen softwareontwikkelingskits (SDK), terwijl ze met Stratasys hebben samengewerkt om een ​​grotere API-compatibiliteit met Origin One te bereiken.

In het laatste geval zegt Autodesk dat het “zijn werkruimte aanzienlijk heeft bijgewerkt” en een directe verbinding met het online platform van Origin heeft geïntroduceerd. Om toegang te krijgen tot deze nieuwe functie, hoeven gebruikers alleen maar hun printer toe te voegen aan het tabblad ‘Mijn machines’, de werkruimte van hun machine te openen en op ‘Verzamelingen beheren’ te klikken. software.

Nadat ze zijn ingelogd, hebben gebruikers toegang tot verdere optimalisatietools en kunnen ze kiezen uit drie verschillende voorinstellingen voor ondersteuningsstructuren, voordat ze ontwerpen rechtstreeks naar de Origin One sturen om af te drukken. Tijdens het proces kunnen ontwerpers ervoor kiezen om hun onderdelen te slicen en ze als zip-bestanden te uploaden, of het STL-bestand te uploaden en de in-browser slicer te gebruiken, maar hoe dan ook, het model wordt dan online opgeslagen, klaar voor verwerking.

Netfabb 2022 bevat een nieuwe ‘smart-branching’-ondersteuningsfunctie. Afbeelding via Autodesk.

Evenzo biedt Netfabb 2022 verbeterde compatibiliteit met EOS’ M-serie machines en kan het nu buildbestanden voor de systemen maken met behulp van de nieuw geïntegreerde SDK. In de praktijk betekent dit dat gebruikers parameterbestanden naar de software kunnen uploaden en een vooraf ingevulde of op maat gemaakte strategie kunnen gebruiken om hun model te bewerken binnen de eigen digitale werkruimte van EOS.

Afgezien van de machines van EOS en Stratasys, biedt de nieuwste software van Autodesk ook een betere integratie met andere systemen, waaronder: Aconity 3D’s TWEE en Micro 3D-printers, ExOne’s X1 160Pro, Evobeam’s SLAVAM 300, 3D4mec’s 3D4 STAAL en MESSING, Alpha Laser’s AL3D-METAL 150-50 en 200, en Spectroplast’s SAM-eenheid.

Elders, op gebieden zoals het genereren van ondersteuning, heeft Autodesk ook aanzienlijke aanpassingen aan de bruikbaarheid aangebracht. Met zijn nieuwe ‘upskin-projectie’-functie stelt de software klanten in staat hun materiaalgebruik te verminderen, door hun ondersteuning niet naar de onderkant van het platform te laten gaan. Voor meer gevorderde gebruikers maakt het programma het ook mogelijk om ondersteuningen te ‘projecteren’ langs een spline, waardoor de noodzaak voor onderdeel-naar-onderdeel ondersteuningen wordt weggenomen.

Autodesk blijft Netfabb op de markt brengen via een abonnementsmodel, waarbij het ‘Fusion 360 with Netfabb Premium’-product van het bedrijf momenteel £ 5.352 per jaar kost, of £ 14.448 indien gekocht met een driejarenplan. Meer informatie over het Netfabb-aanbod en de betalingsplannen van het bedrijf is te vinden via de winkelpagina hier.

Vooruitgang in het Autodesk-platform

In de afgelopen paar jaar hebben Autodesk’s voortdurende upgrades van zijn softwareportfolio het mogelijk gemaakt om zowel de toepassingen van zijn platform uit te breiden als zijn bedrijfsresultaten te verbeteren. In januari 2020 heeft het bedrijf bijvoorbeeld zijn generatieve ontwerpsoftware ingezet om ruimtevaartbedrijf te helpen Airbus herontwerp structurele vliegtuigonderdelen, op een manier die ze aanzienlijk milieuvriendelijker zou kunnen maken.

Binnen industriële omgevingen werkt Autodesk ook samen met: Sandvik Coromant om het ontwerp van 3D-geprinte snijgereedschappen te optimaliseren. Het project, aangekondigd in december vorig jaar, maakt deel uit van een bredere, meerjarige samenwerking tussen de bedrijven, waarin ze het CAM-element van Fusion 360 willen verbeteren en de doorlooptijden van onderdelen in het proces willen verkorten.

Deze partnerschappen, evenals de iteratieve Netfabb-upgrades, hebben ervoor gezorgd dat Autodesk de afgelopen kwartalen financieel floreerde, in een moeilijk bedrijfsklimaat waar anderen hebben gefaald. Na in juni 2021 een “groeiend marktvertrouwen” te hebben gemeld, zag het bedrijf zijn omzet met 16% stijgen in het tweede kwartaal van 2022 en stijgen tot boven de $ 1 miljard.

Om op de hoogte te blijven van het laatste 3D-printnieuws, vergeet je niet te abonneren op de Nieuwsbrief 3D Printing Industry of volg ons op Twitter of onze pagina leuk vinden op Facebook.

Voor een diepere duik in additive manufacturing kunt u zich nu abonneren op onze Youtube kanaal, met discussies, debriefs en foto’s van 3D-printen in actie.

Ben jij op zoek naar een baan in de additive manufacturing industrie? Op bezoek komen 3D-afdruktaken voor een selectie van rollen in de industrie.

Uitgelichte afbeelding toont een screenshot die de functies van Netfabb’s simulatie van gedeeltelijke fouten laat zien. Afbeelding via Autodesk.

creditSource link

Blazedesk
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart