Fabrica’s nieuwe micro 3D-printer gekocht door Accumold – 3DPrint.com

accumulatieDe 30-jarige ervaring van het maken van onderdelen van microformaat staat op het punt te worden gemaximaliseerd. De ontwikkelaar van zeer kleine complexe onderdelen ontving onlangs Fabrica Groep‘s nieuwste microprecisie additive manufacturing (AM) systeem, de Fabrica 2.0. Ontsluierd bij de RAPID + TCT 2021 evenement, maakt het innovatieve printsysteem een ​​industriebrede drang naar miniaturisatie mogelijk, met een enorm potentieel in resolutiegebieden op micronniveau, waaronder medische apparaten, micro-optica, halfgeleiders, micro-elektronica en life sciences. Accumold zei bijvoorbeeld dat de machine ideaal zou zijn voor het ontwikkelen van geometrische complexe micro-onderdelen en vormgereedschappen – vaak Direct Rapid Soft Tooling (DRST) genoemd – die ofwel onmogelijk of onbetaalbaar waren om te maken met behulp van traditionele micro-spuitgietprocessen.

Fabrica Group’s nieuwe Fabrica 2.0 microprinter. Afbeelding met dank aan Fabrica Group/ NanoDimension

Een veelzijdige technologie die geschikt is voor prototyping, kleine batches en massaproductie, de Fabrica 2.0 stimuleert innovatie in de microproductiesector. De technologie was voorheen bekend als de Tera 250 en is gemaakt door Nanofabrica. Deze Israëlische fabrikant van 3D-printen werd begin 2021 overgenomen door: Nano-dimensie, een pionier op het gebied van 3D-geprinte elektronica, en omgedoopt tot Fabrica Group.

Gedreven door innovatie in hardware, software en materialen, is de technologie gebaseerd op een Digital Light Processor (DLP)-engine en kan reproduceerbare resolutie op micronniveaus worden bereikt door DLP te combineren met gepatenteerde adaptieve optica. Deze adaptieve optica kan kritische optische werkpuntparameters zoals focus, kanteling en astigmatisme elektronisch regelen. Bovendien bevat het een optomechanisch apparaat dat realtime correcties van andere werkparameters mogelijk maakt – voornamelijk locatie en nauwkeurigheid in het XY-vlak – en dat ook corrigeert voor vrijheidsgraden zoals wiebelen om een ​​betere oppervlakteafwerking van onderdelen mogelijk te maken. Dankzij de multi-resolutiestrategie worden gebieden waar fijne details vereist zijn relatief langzaam geprint, maar waar de details niet zo veeleisend zijn, wordt het onderdeel geprint met snelheden tussen de tien en 100 keer sneller. Deze functie maakt de volledige afdruksnelheid vijf tot 100 keer sneller dan bij andere micro-AM-platforms.

Volgens Accumold CEO en President Roger Hargens, “zal de enorm indrukwekkende technologie die Fabrica Group heeft ontwikkeld op korte termijn aanzienlijke mogelijkheden toevoegen voor onze klanten en ons. Met de Fabrica 2.0 kunnen we al economisch tegemoet komen aan klanten die kleine tot middelgrote oplagen nodig hebben, aangezien dezelfde schaalvoordelen niet bestaan ​​bij het gebruik van AM in tegenstelling tot traditionele vormtechnologieën.”

Hoewel Fabrica 2.0 kan worden toegepast op de meest veeleisende microfabricagetoepassingen, ziet Hargens enorme toekomstmogelijkheden op het gebied van DRST. De directeur gelooft dat de nauwkeurigheid van het platform en de robuustheid van de gebruikte materialen betekenen dat de technologie DRST’s kan produceren die op traditionele vormmachines kunnen worden gebruikt.

Ultra nauwkeurige micro-onderdelen van Fabrica Group.

Ultra nauwkeurige micro-onderdelen van Fabrica Group. Afbeelding met dank aan Fabrica Group.

“Dit ontsluit nieuwe zakelijke mogelijkheden voor ons en onze klanten, aangezien we tot nu toe beperkt waren tot het gebruik van lange doorlooptijd en dure traditioneel vervaardigde vormgereedschappen voor het bereiken van elk volume gietvormen, van prototyperuns tot en met massa fabricage. De Fabrica 2.0 stimuleert de businesscase voor een procesketen die DRST omvat, met de mogelijkheid van drastisch kortere doorlooptijden van bestand tot geïnjecteerd onderdeel en tegen kosten die worden teruggebracht van duizenden dollars tot tientallen. Dit zal een game changer zijn voor sommige van onze klanten.”

Aangedreven door Aniwaa

De enorm strategische investering van Accumold in Fabrica’s AM-technologie laat zien hoeveel fabrikanten AM gebruiken als aanvulling op en naast meer conventionele productietechnologieën. De Iowa high-tech fabrikant van precisie micro-, kleine en leadframe spuitgegoten plastic componenten voert routinematig grootschalige productie uit van kleine plastic onderdelen en componenten (of grotere onderdelen met ingewikkelde kenmerken) voor een internationaal en pan-industrieel klantenbestand.

Als een van de baanbrekende fabrikanten van micro-molding blijft het bedrijf zich richten op industrieën die snelle doorlooptijden en kleine, complexe onderdelen vereisen, zoals micro-elektronica, auto’s, glasvezel/optica, medisch en militair, evenals op opkomende technologieën en markten. Hargens zei dat het nieuwe Fabrica 2.0-systeem “net is afgeleverd” en dat het het eerste AM-systeem voor het bedrijf is, dat “onze marktleidende referenties op het gebied van micro-molding verder zal versterken”.

“Al vele jaren houden we AM/industriële 3D-printing in de gaten om te zien hoe de technologie ons en onze klanten van nut kan zijn, maar totdat we kennismaakten met Fabrica Group, kwamen alle commercieel beschikbare technologieën tekort op het gebied van precisie en tolerantiebereik en snelheid en herhaalbaarheid.”

Door deze overname blijft Accumold voorop lopen als het gaat om de evolutie van nieuwe technologieën en technieken. Bovendien zal het toevoegen van AM als aanvullende technologie de wendbaarheid en veelzijdigheid vergroten waarnaar het bedrijf op zoek is in zijn productontwikkelingsdiensten.

creditSource link

Blazedesk
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart