Divergent heeft nu zes 12-laser metalen 3D-printers om zijn supercars te produceren – 3DPrint.com

Uiteenlopende technologieën, bekend om zijn 3D-geprinte bijdragen aan de auto-industrie, heeft aangekondigd dat het het “state-of-the-art” Divergent Adaptive Production System (DAPS) heeft ontwikkeld.®), een end-to-end digitaal productieplatform dat een gegevensgestuurde methode gebruikt om structuren en componenten voor voertuigen te ontwerpen en af ​​te drukken. Het bedrijf zegt dat zijn nieuwe oplossing, die de opvoering van additieve productie vertegenwoordigt, de milieu-impact en de economie van autoproductie drastisch kan veranderen. Dit platform heeft nu ook wat extra uitstraling, aangezien Divergent Technologies er drie heeft gekocht NXG XII 600 productieprinters van SLM-oplossingen.

“Het Divergent Adaptive Production System (DAPS) is een complete software-hardwareoplossing die is ontworpen om de traditionele voertuigproductie te vervangen”, legt de website van Divergent Technologies uit. “Om het complexe eenvoudig te maken, is het een complete modulaire digitale fabriek voor complexe constructies. Met een reeks digitale vereisten als invoer, ontwerpt de machine automatisch elke complexe structuur, additief vervaardigt en assembleert deze automatisch. Het systeem kan naadloos schakelen tussen de productie van verschillende voertuigmodellen.”

Divergent Technologies en SLM Solutions hebben sinds 2017 een gezamenlijk ontwikkelingspartnerschap en Divergent gebruikt al bijna twee jaar drie pre-productie selectieve lasersmeltsystemen van SLM Solutions in zijn showcase-faciliteit in Los Angeles. Aangezien Divergent al eerder drie van de NXG XII 600-systemen had, is dat aantal geïnstalleerde printers nu gestegen tot zes, waardoor het bedrijf de grootste aandeelhouder van het model in de VS is. Daarnaast heeft het bedrijf ook zeven zeven SLM®500-systemen, drie SLM®280-systemen en één SLM®125.

“De aankoop van de SLM NXG XII 600 is het hoogtepunt van jarenlange intensieve gezamenlijke ontwikkeling die de verschuiving van prototyping naar productie van complexe structuren voltooit, in combinatie met het Divergent Adaptive Production System als de toekomst van mens-AI-ontwerp en duurzame systemen, ” verklaarde Kevin Czinger, oprichter en CEO van Divergent en lid van de Raad van Commissarissen van SLM Solutions.

Aangedreven door Aniwaa

Divergent’s Blade supercar chassis. Afbeelding met dank aan Divergent Technologies.

De NXG XII 600, met een 600 x 600 x 600 mm3 build envelop, zou een van de snelste printers op de markt zijn: dankzij de twaalf 1kW lasers, zegt SLM Solutions dat het 5 tot 20 keer sneller kan printen dan zijn concurrerende systemen. Met dat snelheidsniveau kan het systeem efficiënt grote componenten printen en consolideren, naast kleinere componenten, in één stap, en Sam O’Leary, CEO van SLM Solutions, zei dat de NXG XII 600 specifiek is ontworpen om te worden gebruikt in serieproductie voor zowel grote volumes als voor het printen van grote onderdelen.”

“De NXG XII 600 is de moderne ‘da vinci’, die meesterwerken maakt op serieproductieschaal, waardoor het de ideale keuze is om het unieke digitale productieplatform van Divergent voor de auto-industrie te bevorderen,” vervolgde O’Leary.

Het SLM Solutions-team verzamelde zich rond het nieuwe NXG XII 600-systeem.

SLM Solutions nieuw NXG XII 600-systeem. Afbeelding met dank aan SLM Solutions.

Met zijn drie nieuwe geavanceerde NXG XII 600 3D-printers, die in het eerste kwartaal van 2022 worden geleverd, zal Divergent Technologies beter in staat zijn om de groeiende vraag van wereldwijde autofabrikanten te ondersteunen met behulp van zijn DAPS. In eerste instantie zal de fabrieksimplementatie van het bedrijf zich richten op het 3D-printen van duizenden tonnen automatisch geassembleerde, complexe autoconstructies, die naar verwachting binnen twee jaar op de weg zullen zijn. Vervolgens zal Divergent zijn geavanceerde faciliteiten, die zijn ontworpen – met behulp van DAPS – opschalen voor duurzame productie, te beginnen met ‘fab-less’ voertuigproductie. Deze tweede stap begint met de officieel goedgekeurde Czinger-voertuigen 21C hypercar.

creditSource link

Blazedesk
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart