Alles wat je moet weten voor als je wilt beginnen met crypto

Vooral de laatste jaren hebben cryptomunten een behoorlijke groei meegemaakt. Aangespoord door de ongelooflijke groei van de bitcoin en ethereum, is het gebied van cryptocurrencies alleen maar blijven groeien. Je zult je misschien afvragen waarom je nu eigenlijk zou moeten investeren in cryptomunten als je gewoon met je lokale munt betalingen kunt verrichten. In deze blog kom je alles te weten voor als je wilt beginnen met crypto.

Miljonairs in digitale valuta

Naast Initial Coin Offerings (ICO’s) zijn er nu veel nieuwe soorten blockchain-investeringsproducten, van gedecentraliseerde financiering tot niet-fungibele tokens. Veel liefhebbers van digitale valuta geloven dat deze investeringen een nieuwe lichting miljonairs of zelfs miljardairs in digitale valuta kunnen opleveren. Maar degenen die nog niet hebben geïnvesteerd hierin, vragen zich misschien af of er dwingende redenen zijn om nu te beginnen.

Blockchain technologie voor als je wilt beginnen met crypto

De blockchain-technologie die ten grondslag ligt aan bitcoin en andere cryptocurrencies is geprezen als een potentiële ‘game changer’ voor een groot aantal industrieën, van scheepvaart en toeleveringsketens tot het bankwezen en de gezondheidszorg. Door tussenpersonen en vertrouwde actoren uit computernetwerken te verwijderen, kunnen gedistribueerde grootboeken nieuwe soorten economische activiteiten mogelijk maken die voorheen niet mogelijk waren. Dit potentieel zorgt voor een aantrekkelijke investering voor mensen die geloven in de toekomst van digitale valuta. Voor mensen die in die belofte geloven, is investeren in cryptocurrency een manier om een hoog rendement te behalen en tegelijkertijd de toekomst van technologie te ondersteunen.

Betrouwbare waardeopslag op langer termijn

Een andere veel voorkomende reden om in cryptocurrency te investeren, is het verlangen naar een betrouwbare waardeopslag op de lange termijn. Cryptomunten zijn beperkt in aantal beschikbaar vanwege de wiskundige algoritmen waarop ze gebaseerd zijn. Dit maakt het voor een politiek orgaan of overheidsinstantie onmogelijk om hun waarde door inflatie te verwateren. Vanwege het cryptografische karakter van cryptomunten is het onmogelijk voor een Centrale Bank van een land om tokens te belasten of in beslag te nemen zonder de medewerking van de eigenaar. Deze eigenschap maakt cryptocurrency aantrekkelijk voor mensen die zich zorgen maken over hyperinflatoire gebeurtenissen, bankfaillissementen of andere rampscenario’s. Vooral Bitcoin heeft de aandacht getrokken vanwege zijn deflatoire en censuur bestendige eigenschappen, waardoor voorstanders het omschrijven als “digitaal goud”.

Bieden deze munten veel potentie?

Hoewel veel aanhangers geloven dat digitale valuta een onderdeel van het dagelijks leven kunnen worden, wordt de crypto-markt momenteel gedomineerd door speculatieve handel. Studies naar blockchain-activiteit tonen aan dat ruiltransacties het meest voorkomende gebruik van cryptocurrencies blijven, en daarmede veel meer economische activiteit vertegenwoordigen dan gewone transacties en aankopen. Cryptocurrency-sceptici, waarschuwen echter voor een potentiële crypto-zeepbel. Cryptocurrencies zijn niet de enige die onderhevig zijn aan speculatieve manieën en irrationele uitbundigheid. Andere activa zoals technologieaandelen, edelmetalen en zelfs huizen zijn ook onderhevig geweest aan markt bubbels, die voor veel beleggers slecht afliepen. Als nieuwe technologie is enig speculatief gedrag te verwachten in de cryptocurrency-ruimte, vooral naarmate de blockchain-technologie verder groeit. Nieuwe investeerders moeten echter op hun hoede zijn voor een eventuele terugval van de waarde van de munten en daarmede verlies van hun investering.

Blazedesk
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart