De 4 belangrijkste onderdelen van een gaming PC

Dus, je wilt de perfecte Gaming pc samenstellen? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze blogpost breken we de vier belangrijkste onderdelen van een gaming-pc af. Aan het einde weet je precies wat je nodig hebt om een gaming rig te maken die alles aankan wat je ernaar gooit.

CPU

Het hart van elke computer, de CPU (centrale verwerkingseenheid) is verantwoordelijk voor het uitvoeren van instructies uitgegeven door software. Als het om gaming gaat, wil je een CPU die veeleisende taken aankan, zoals het renderen van 3D-graphics en het streamen van gameplay beelden naar Twitch of YouTube. Dat betekent dat je moet zoeken naar een high-end CPU met meerdere kernen en een hoge kloksnelheid. Enkele van onze favorieten zijn de Intel Core i9-10900K en de AMD Ryzen 9 3950X.

GPU

De GPU (grafische verwerkingseenheid) is verantwoordelijk voor het genereren van beelden op uw monitor. Een krachtige GPU is essentieel voor elke gaming PC, zoals het zal u toelaten om te genieten van games op hoge resoluties met alle grafische details aangezwengeld tot 11. Als u op zoek bent naar een top-of-the-line GPU, kunt u niet verkeerd gaan met de Nvidia GeForce RTX 2080 Ti of de AMD Radeon VII.

RAM

RAM (random access memory) is waar je computer gegevens opslaat waar hij snel toegang toe moet hebben. Meer RAM betekent dat je computer meer gegevens kan opslaan, wat handig kan zijn bij het gamen omdat grote games veel ruimte in beslag kunnen nemen. Wij raden aan te streven naar minstens 16 GB RAM, maar 32 GB of meer is nog beter.

Opslag

Tot slot heb je een plek nodig om al je games en andere bestanden op te slaan. Een solid state drive (SSD) is ideaal voor gaming, omdat deze veel hogere lees/schrijfsnelheden biedt dan een traditionele harde schijf. SSD’s zijn echter duurder per gigabyte dan harde schijven, dus als je met een krap budget werkt, moet je misschien op de capaciteit inleveren. Een SSD van 1 TB zou voldoende moeten zijn voor de meeste gamers, maar als je van plan bent veel films en muziek op te slaan, kun je overwegen om een grotere schijf te nemen.

 

Blazedesk
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart