Wacker stamper en andere machines voor constructiewerk

Om Nederlandse infrastructuur goed te laten functioneren, is er veel constructiewerk nodig. Denk bijvoorbeeld aan alle snelwegen die van asfalt gemaakt zijn, maar ook aan de stoep voor de deur. Voor dit werk zijn allerlei slimme machines nodig, zodat de wegen veilig en egaal zijn. Een wacker stamper kan van pas komen bij veel verschillende klussen binnen de categorie van constructiewerk. Maar er zijn nog meer machines die je nodig kunt hebben bij dergelijke klussen. Hieronder kun je lezen welke machines je zoal nodig hebt bij het werken in constructie.

Wacker stamper voor straten bouw

Een stamper of trilplaat is een machine waarmee je de ondergrond aanstampt. Je verdicht de massa met een stamper, waardoor stoeptegels bijvoorbeeld niet nog kunnen verzakken als je ze hebt gelegd. Dit is heel belangrijk voor de veiligheid van een stoep. Wanneer je de ondergrond niet aanstampt, kunnen tegels na verloop van tijd en door het gewicht wat op ze komt de staan van voetgangers wegzakken en verplaatsen. Voor een stoep is dit voornamelijk onhandig en kan maken dat iemand struikelt. Voor een autoweg is dit natuurlijk echt gevaarlijk. Stampers zijn dus essentiële machines als het op constructie werk aankomt.

Betonwerk en metselen

Een andere klus die onderdeel is van bijna al het constructiewerk, is betonwerk of metselen. Deze klussen kun je enkel doen met de juiste apparatuur. Beton is bijvoorbeeld heel secuur in de samenstelling van de juiste componenten. Om dit te vermengen heb je een speciale betonmolen nodig. In deze molen doe je de ingrediënten in de juiste verhoudingen bij elkaar, en je laat de molen zijn werk doen. De molen heeft omwentelingen in een bepaalde richting. Voor metselwerk geldt hetzelfde. Voor deze klussen heb je ook speciaal gereedschap nodig om het egaal aan te brengen, zoals een afwerkspaan. Deze beton afwerkspaan werkt veelal op een tweetakt of viertakt motor, maar kan soms ook elektrisch aangedreven worden.

Grondverzet apparatuur

In sommige gevallen heb je grover apparatuur nodig bij constructiewerk. Denk bijvoorbeeld aan grote hoeveelheden grond of grote stenen die verplaatst moeten worden voordat je kunt beginnen met werken. Hiervoor heb je grote machines nodig, zoals graafmachines. Deze kunnen al van pas komen bij het aanleggen van een tuin, in welk geval je maar een kleine machine nodig hebt. Voor het uitgraven van grote stukken voor bijvoorbeeld een fundering, een riool of zoiets dergelijks, heb je grote graafmachines nodig.

Veiligheid is van belang

Bij het werken met zware machines heb je veiligheidsmaatregelen te treffen. Een machine hoeft niet eens groot te zijn, denk maar aan een trilplaat, om toch heel veel kracht in zich te hebben. Je hebt bijvoorbeeld een goede set werkschoenen nodig en handschoenen. In veel gevallen zul je met constructiewerk ook gehoorbescherming nodig hebben, vanwege het lawaai van de machines. De juiste gehoorbescherming is belangrijk, omdat het zowel geluid moet kunnen tegenhouden, als sommige geluiden doorlaten. Denk bijvoorbeeld aan het communiceren met collega’s wat erg belangrijk is, terwijl je het hoge aantal decibels van de machines juist liever niet je oren in wilt laten komen.

Blazedesk
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart